FREERIDE

Naast de gewone piste-ski’s beschikt de Skipastory ook over een uitgebreid freeride- en touringski’s aanbod. En nee, deze ‘bredere’ ski’s staan niet zomaar in een hoekje weggedrumd omdat ze zogezegd minder ‘commercieel’ zijn.

Freeriden is een sport die elk jaar meer aan belang gaat winnen. De passie voor de sneeuw en de bergen maakt hier de connectie met de passie voor de juiste ski.

Wij hebben dan ook een volledig aanbod in alle freeride-categorieën en dit verspreid over meer dan 8 verschillende merken. Binnen de Skipastory werken wij met vijf subcategorieën in freeride-ski’s:

  1. Allmountain-freerideski’s : Beginnende freeride ski’s of de perfecte alleskunner waarmee je overweg kan op elke sneeuw. Ze beschikken toch al over dat beetje extra float.
  2. Freeride-Ride ski’s: Ski’s tussen de 90 à 105 mm breedte onder de voet met reeds een grotere rocker. Tevens beschikken ze over een extra verstevigingsplaat. Hierdoor zijn ze al geschikt voor het iets diepere werk, zonder al te veel in te boeten aan stabiliteit.
  3. Freeride-Surf ski’s: De echte brede poederbakken tussen 105 en 125 mm. Hiermee kan je de hele grote lijnen skiën en genieten van een enorme float. Vooral geschikt voor de extreem diepe dagen.
  4. Freeride Light ski’s: Wij noemen ze ook wel eens ‘hybride’ ski’s. Ze zijn zowel geschikt als lichtere freeride ski, maar zeker ook als touring ski voor de kortere touren. Dit segment is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Al menige freerider heeft hierdoor kunnen proeven van het touren.
  5. Touring-ski’s: Extreem lichte ski’s waarbij je de balans tussen gewicht en stabiliteit moet zoeken. Ze komen volledig tot hun recht bij de meerdaagse tour-tochten.

Natuurlijk is een goede freerider enkel een ‘terugkerende’ freerider. Bij de Skipastory beschikken we ook over al het nodige safety materiaal. In onze winkel werken we uitsluitend met producten van het merk Pieps en Ortovox, omwille van gebruiksvriendelijkheid en vertrouwen qua veiligheid. Ons gamma bestaat uit de nieuwste generatie Jetforce lawinerugzakken met airbags die werken op een heroplaadbare batterij. Daarnaast beschikken we over meerdere 3 antenne biepers, verschillende sondes en lawineschoppen.

Vertraagde weergave in detail van het functioneren van een lawinerugzak

Toch willen we zeker benadrukken dat safety eigenlijk start bij je eigen kennis van de bergen en de sneeuw. Ga dus nooit zonder de nodige know-how het terrein in. Investeer eerst in praktijk opleidingen op de sneeuw onder leiding van gebrevetteerde berggidsen. Ook wij moeten hier nog veel in bij leren en je zal versteld staan wat die mannen je kunnen bijbrengen met hun tips en tricks. Wij vonden onze eerste aanzet hiervoor bij Wepowder (dank aan Morris zijn verschillende Nederlandstalige opleidingsacademies) waarvan we de theoretische opleidingsboeken verkopen in onze skishop.