BOOTFITTING

Het aanpassen van skibotten op jouw maat

Heb jij ook wel eens pijnlijke voeten op skivakantie? Doet die harde buitenschoen echt wel pijn op bepaalde drukpunten? Kan je na enkele uren je skischoenen niet meer verdragen omwille van een brandend gevoel onder aan de voetzool? Of heb je gewoon steeds weer die ijskoude tenen en voeten tijdens het skiën?

Om deze problemen op te lossen heeft bootfitting (het aanpassen van skischoenen) een sterke opgang gemaakt in de skiwereld. Bijna alle skiwinkels en ketens gebruiken deze term. Toch bestaat hier een groot onderscheid in en is de beste bootfitter degene die de nodige tijd , expertise en analyse hierop kan uitvoeren. Dus laat je niet vangen, een echte bootfitting is geen proces van enkele minuutjes een schoen in een oven te steken maar bestaat uit meerdere stappen. Je kan hiervoor steeds ook een persoonlijke afspraak maken en dit zowel tijdens als buiten onze openingsuren.

OPMETEN VOETAFDRUK

Opmeten en analyse van de voet door het maken van een voetafdruk. Deze afdruk bespreken we met de klant.

JUISTE SKISCHOENMAAT

Selecteren van de juiste schoenmaat en/of buitenschaal, bij het nemen van de juiste maat zijn reeds veel problemen opgelost.

GEPERSONALISEERDE SIDAS CUSTOMZOOLTJES

Het maken van 100% gepersonaliseerde sidas customzooltjes voor een betere drukverdeling, ondersteuning en een groter comfort.

AANPASSEN VAN DE BINNENSCHOENEN

Binnenschoenen aanpassen door opwarming zodat deze de vorm van de voet gaat aannemen, eventuele kleine drukpunten wegwerken op de binnenschoen.

AANPASBARE THERMOLINER BINNENSCHOEN

Bij grote problemen kunnen hier ook 100% aanpasbare thermoliner binnenschoenen gemaakt worden en krijg je een echte schoen op maakt gemaakt.

UITDUWEN, VERVORMEN & CANTING

Uitduwen en vervormen van de buitenschaal waarbij ook de grootste drukpunten helemaal weggenomen worden. Canting van de schacht instellen.

GEWENST RESULTAAT

Aanpassen van de schoen en eventueel het resultaat via laser uitlijning aantonen

Skipastory bootfitting