FILOSOFIE

Wat is de skipastory

De Skipastory is een gloednieuw ski concept sinds 2016 in het centrum van België tussen Leuven en Aarschot. De twee oprichters zijn de twee broers Tobit en Matias Claes die hun passie rond sneeuw, ski en materiaal willen delen met hun klanten. De filosofie en de 3 bouwstenen van de winkel kan je eigenlijk helemaal terugvinden in de naam Skipastory zelf.

Zo ligt de focus voor 90 % op ski alleen en dit omdat je wat je verkoopt ook zelf helemaal moet kennen, uitgebreid getest hebben en vooral voor de volle 100 % moet kunnen achter staan. Zo beschikken we allebei over meer dan 25 jaar ski- ervaring en is Matias ook Oostenrijks gediplomeerd skileraar. Nadien was hij ook nog meer dan 10 jaar actief als vertegenwoordiger in de skiwereld. Daarnaast beschikken we samen ook over een eigen authentiek Oostenrijkse chalet in de bergen waar we steeds weer kennis en inspiratie halen bij de echte locals.

De tweede en misschien belangrijkste hoeksteen van onze filosofie kan je terugvinden in het woordje ‘passen’. Voor ons is elke klant een unieke klant met unieke vragen en eisen. De juiste en eventueel aangepaste schoen voor uw specifieke voet, de juiste wax en structuur in uw ski, de perfecte fit van helm voor uw hoofd en ga zo maar door. Personalisatie en advies op maat gaan bij ons voor alles. Je kan dan ook steeds voor alles een persoonlijke afspraak maken op het voor jou gewenste tijdstip.

Tot slot willen we met de ‘pastorie’ aantonen dat je nog wel degelijk (in ons geval letterlijk qua ligging) onder de kerktoren een topproduct en een topservice kan vinden. We willen geen afbreuk doen aan de ‘big boxes’ en het internet maar we willen hier wel een meer dan waardevol alternatief voor zijn.

"Everyone wants to escape sometimes"

Chalet Haus Claes

Chalet-huis Claes is een authentieke Oostenrijkse woning aan de rand van het Nationaal Natuurpark Hohe Tauern. De woning draagt een bepaalde familietraditie mee van de vroegere bouwheer Herr Schnitzer. Hij heeft dit prachtige huis eigenhandig gebouwd in de jaren tachtig en het is deze traditie die wij (de broers Tobit en Matias) vanaf 2015 heel graag willen verder zetten. Na een zoektocht van meer dan een jaar zijn we bij dit huis gekomen en voelden we er ons direct thuis.
Het is hier dat de passie voor ski en sneeuw elk jaar opnieuw weer aangewakkerd wordt bij Tobit en Matias en waar ook steeds al het materiaal uitvoerig getest zal worden